logo logo_ygnis

Over ons

Al meer dan 80 jaar wijdt YGNIS al zijn energie aan de commerciële markt, door hoogefficiënte, multi-energie oplossingen voor verwarming en warm water te ontwerpen (zonne-energie, geothermie, aardgas, stookolie) en door zijn klanten permanent te ondersteunen met een allesomvattend servicepakket.

Wie zijn wij?

Sinds 2000 is Ygnis een merk van Groupe Atlantic. Groupe Atlantic is toonaangevend op het gebied van klimaatregeling en wereldwijd aanwezig in meer dan 70 landen. Vandaag profiteert Ygnis van de synergie van vakmanschap en knowhow binnen Groupe Atlantic. Ygnis is een gerenommeerd Europees merk met een sterke wereldwijde reputatie op de commerciële verwarmings- en warmwatermarkt. Al meer dan 70 jaar ontwikkelt Ygnis efficiënte, gemakkelijk te installeren en milieuvriendelijke oplossingen voor verwarming en sanitair warm water, zoals condenserende en traditionele ketels, warmwaterbereiders en -buffertanks, apparatuur voor waterbehandeling, enz. Als onderdeel van een performante internationaal succesvolle groep kan Ygnis praktisch voordeel halen uit de allernieuwste state-of-the-art technologieën.

YGNIS, een verhaal van 80 jaar

1943
1996
2000
2008
2012
2014
2015
2021
OPRICHTING YGNIS

YGNIS dankt zijn wereldwijde faam aan een innovatie die bijna zestig jaar geleden werd gelanceerd voor nog efficiëntere verwarmingsproducten: de ketel met omgekeerde vlam.

LANCERING VARINO

Sinds 1996 produceert YGNIS de Varino, een modulerende ketel die aan alle eisen van moderne industriële verwarming voldoet dankzij een high-level elektronische regeling en spectaculaire nieuwe keteltechnologieën.

OVERNAME DOOR GROUPE ATLANTIC

Door zijn industriële ervaring, dankzij de productievestiging in Cambrai in Noord-Frankrijk, en aanwezigheid in tal van Europese landen, treedt YGNIS in 2000 toe tot Groupe Atlantic.

Dankzij de combinatie van knowhow en doorgedreven innovatie, kent YGNIS een sterke groei in Europa, met als belangrijkste product de Varino / Varino Grande, die beschouwd wordt als topklasse in verwarming.

ONTWIKKELING KETELGAMMA KLEIN VERMOGEN

YGNIS ontwikkelt en commercialiseert nieuwe gasketels voor wand- en vloermontage met een vermogen van 40 tot 100kW, om compactere en ruimtebesparende oplossingen te bieden voor kleine stookruimtes

PRODUCTIE WARMWATERBEREIDERS EN -BUFFERTANKS

Terwijl YGNIS de ontwikkeling van zijn gamma binnen Groupe Atlantic voortzet, start het in 2012 met de productie van warmwaterbereiders en -buffertanks in zijn nieuwe fabriek in Cauroir in Frankrijk.

LANCERING NIEUWE GENERATIE GASCONDENSATIEKETEL VARMAX

Dankzij de gezamenlijke expertise en knowhow van Groupe Atlantic, lanceert YGNIS de Varmax, een nieuwe generatie gascondensatieketel voor vloermontage, bestemd voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de residentiële, tertiaire en industriële sector. Deze ketel onderscheidt zich door zijn hoge energie-efficiëntie en beantwoordt aan alle eisen van de klanten op het vlak van kwaliteit en prestaties.

LANCERING NIEUWE MODULERENDE GASCONDENSATIEKETEL VARBLOK

In 2015 lanceert YGNIS een unieke modulerende gasvloerketel, Varblok, voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Door zijn compacte modulaire ontwerp kan hij gemakkelijk worden geïnstalleerd, zelfs in kleine stookruimtes. Zijn revolutionaire concept is eenvoudig: één, twee of drie modules worden op elkaar gestapeld, waardoor weinig ruimte nodig is; tegelijkertijd zorgt het cascadebeheer voor een perfecte regeling van de modules.

NIEUWE VISUELE IDENTITEIT

Met deze nieuwe mijlpaal toont YGNIS een nieuw gezicht, een ecologischer gezicht. Wij gaan meer producten ontwikkelen die milieuvriendelijker zijn en tegelijkertijd meer comfort bieden aan onze klanten. Wij geloven in een toekomstgerichte en rooskleurige identiteit voor YGNIS, voortbouwend op de Ecodesign-richtlijn van 2015.

Over GROUPE ATLANTIC

Internationale Franse Groep, expert in apparatuur voor thermisch comfort. Omdat thermisch comfort van vitaal belang is, heeft GROUPE ATLANTIC als missie de beschikbare energieën om te zetten in duurzaam comfort door eco-efficiënte oplossingen (verwarming, waterverwarming, ventilatie, airconditioning, …) die voor iedereen toegankelijk zijn. De groei van Groupe Atlantic stoelt op volgende normen en waarden: onafhankelijkheid, vertrouwen, engagement op lange termijn …
Bezoek onze website
11 600
Medewerkers
21
Merken
31
Industriële sites
4
Continenten brengen onze producten op de markt
8M
Producten die elk jaar worden geproduceerd
2,7BM €
Omzet

Referenties